Logo

PERSBERICHT                                           

28 juli 2014                                           

BYD belangrijke supporter van Brand New China-initiatief

Chinees automerk begint met Nederlands team aan drie maanden durende monsterrit van Shanghai naar Rotterdam 

'Brand New China' is een belangrijk en nieuw initiatief om westerse consumenten de kwaliteit aan te tonen van in China ontworpen producten. Met design en technologie als zijn belangrijkste kernwaarden, is BYD verheugd om hoofdsponsor te zijn.

'Brand New China' is aan het brein ontsproten van twee jonge Nederlanders die al enkele jaren wonen en werken in China. ‘Brand New China’ is een 20.000 kilometer lange rit over de voormalige zijderoute door 11 landen met alleen Chinese merken en producten. De reis valt samen met de viering van de 35e verjaardag van Shanghai en Rotterdam als zustersteden. De rit is begonnen met een afscheidsceremonie bij de BYD-dealer in Shanghai.

Aangezien de route ook door onherbergzaam gebied zal voeren, was het inzetten van een geavanceerde hybride of volledig elektrische auto -modellen die BYD binnenkort in Europa wil lanceren- geen optie en dus heeft het Chinese merk het avonturrlijke duo voorzien van een door een benzinemotor aangedreven auto, de BYD F5 Suri.

De BYD F5 Suri behaalde een uitstekende vijfsterrenscore in de belangrijke C-NCAP-crashtest vorig jaar, uitgevoerd door het gerespecteerde China Automotive Technology & Research Centre. De F5 Suri bereikte met 56,5 punten in de C-NCAP-test niet alleen een nieuwe hoogste score voor een Chinees merk, het model scoorde ook beter dan veel internationale jointventuremerken als Ford met zijn Kuga en Volkswagen met de Santana.

Naast een auto van BYD heeft het Nederlandse duo Maren Striker en Rogier Bikker, ook steun van andere Chinese fabrikanten gekregen. Huawei voorziet de Nederlanders van smartphones en Lenovo levert laptops. Ook de tenten, zonnebrillen en zelfs het ondergoed zijn van Chinese fabrikanten afkomstig en onderstrepen de kracht van in China gefabriceerde en ontworpen consumentgerichte merkproducten.

De laatste etappe van de reis in oktober voert de BYD F5 Suri en zijn twee Nederlandse inzittenden voor een welkomstfeest naar het Europese hoofdkwartier van BYD Auto Europe in Rotterdam.

Isbrand Ho, Managing Director van BYD Auto Europa, over de trip: "Dit is een geweldige kans voor ons om te laten zien wat BYD in huis heeft. De F5 is van een nieuwe generatie auto’s en staat symbool voor de transitie die wij doormaken naar een bedrijf dat bekend staat om de kwaliteit van zijn design.”

Ho vervolgt: “Wij zien de lancering van personenauto's binnen twee jaar als een belangrijke aanvulling op ons inmiddels bekende portfolio van bedrijfsvoertuigen als bussen, taxi's en heftrucks. Deze lange rit zal de duurzaamheid, het rijgedrag en de betrouwbaarheid van de F5 Suri aantonen en zal ons helpen om het merk op een goede manier onder de aandacht te brengen van Europese kopers.”

Tot slot Isbrand Ho nogmaals: “De tocht is een geweldig initiatief en we zijn blij dat we het initiatief kunnen ondersteunen. Het avontuur zal helpen om de wereld te laten zien dat Chinese vindingrijkheid en kennis op een hoog niveau staan. Het onderstreept ook dat China als goedkoop productiecentrum van de wereld, zich snel ontwikkelt en de mogelijkheden heeft om gewaardeerde en technologisch geavanceerde producten te ontwerpen - van auto's tot onderbroeken!"

Fotobijschrift: Twee Nederlanders rijden met een BYD F5 over de oude zijderoute van Shanghai naar Nederland; een drie maanden durende tocht van 20.000 kilometer door 11 landen.

 Einde

 


Bijlagen

Over BYD

BYDCompany Ltd.is een van grootste Chinese bedrijven dat met succes wereldwijd heeft kunnen groeien. Het is de groene missie van BYD om als specialist in accutechnologie "het volledige probleem op te lossen" waardoor de fabrikant zich heeft ontwikkeld tot industriepionier en -leider in diverse hightech sectoren, waaronder zeer efficiënte auto’s, elektrisch openbaar vervoer, milieuvriendelijke energieopslag, betaalbare zonne-energie en informatie technologie en Original Design Manufacturing (ODM)-diensten.

Als 's werelds grootste fabrikant van oplaadbare batterijen is het BYD’s missie om veiligere en milieuvriendelijkere batterijtechnologieën te ontwikkelen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van de BYD ijzer-fosfaat (of Fe)-batterij. Deze brandveilige en volledig recyclebare batterij is met zijn lange-cyclus-technologie uitgegroeid tot de kern van het schone energieplatform van het merk dat wordt toegepast in auto's, bussen, vrachtwagens, bedrijfsvoertuigen en ook voor energieopslag wordt gebruikt. BYD en al zijn aandeelhouders, waaronder de Amerikaanse investeerder Warren Buffett, zien deze milieuvriendelijke en economisch producten als de weg van de toekomst.

BYD heeft een sterke entree gemaakt in de Noord-, Midden- en Zuid-Amerikaanse markten met zijn elektrische bussen, en line-up van elektrische auto's. De missie van BYD is niet alleen om omzetgroei te realiseren, maar ook om zich te richten op sociologische integratie en het scheppen van lokale werkgelegenheid. BYD heeft enorme investeringen gedaan in het ontwikkelen van kantoren, dealerbedrijven en productiefaciliteiten in diverse lokale gemeenschappen die zij nu ‘thuis’ noemen, hetgeen een primeur is voor een Chinees bedrijf. Voor meer informatie kunt u terecht op www.byd.comof www.facebook.com/bydcompany.