Logo
Persinformatie

 

25 juli 2014

 

Eerste informatie over McLaren P1™ GTR design concept, vooruitlopend op zijn onthulling op Pebble Beach

McLaren zal zijn aanwezigheid op het Concours d‘Elegance van Pebble Beach dit jaar gebruiken om een design concept te tonen: de ultieme, voor het circuit ontwikkelde McLaren P1 ™ GTR.

De GTR is ontworpen op verzoek van kopers van de straatversie van de McLaren P1. Zij hadden de behoefte aan een volledig op het circuit afgestemde P1. Alleen eigenaren van de huidige P1 kunnen de P1 GTR aanschaffen, inclusief een uitgebreid pakket aan diensten, dat onder meer bestaat uit rijderstraining, circuitdagen en technische ondersteuning. De McLaren GTR gaat in juni 2015 in productie, nadat de allerlaatste van de 375 McLarens P1 straatauto is geproduceerd en twee decennia nadat de legendarische McLaren F1 GTR de fameuze 24 uur van Le Mans wist te winnen.

De McLaren P1 ™ GTR is ontworpen en ontwikkeld met vijf decennia van race winnende kennis, opgedaan in de top van de autosport. Deelnemers aan het programma krijgen nooit eerder geboden toegang tot de technologieën, middelen en expertise die hebben bijgedragen aan de ontwikkeling en het trainen van formule 1-kampioenen.

Voor de belangstellenden in de P1 GTR: Louwman Exclusive, officieel vertegenwoordiger van McLaren in Nederland, heeft een vrijwel nieuwe McLaren P1 straatauto beschikbaar. Daarmee wordt de kans om een P1 GTR te bemachtigen een stuk groter. 

De McLaren P1 ™ GTR concept zal worden onthuld tijdens een exclusieve preview in het McLaren Brand Centre op de 18e fairway bij de Pebble Beach Lodge om 18.00 uur lokale tijd op vrijdag 16 augustus en zal zijn publieksdebuut beleven op Pebble Beach in de loop van het weekend.

- Einde bericht -


Bijlagen

Over McLaren in Nederland

McLaren Automotive wordt in Nederland vertegenwoordigd door Louwman Exclusive, het adres voor exclusieve auto’s. De McLaren-showroom is gevestigd in Utrecht, direct aan de A2. Het bedrijf maakt deel uit van de Louwman Groep, heeft oprechte passie voor auto's en hanteert de hoogste normen inzake klantenservice.

 

Over McLaren Automotive

McLaren Automotive is een Britse fabrikant van luxueuze supersportauto’s en is gevestigd in het McLaren Technology Centre (MTC) in Woking, Surrey, Engeland. Sinds de introductie van het automerk in 2010  heeft McLaren de vooruitstrevende 12C en 12C Spider gelanceerd en – volgens het plan om elk jaar een nieuw model te introduceren – onlangs ook de McLaren P1TM. Het merk blijft groeien en werkt met een toegewijd netwerk van distributeurs in elke belangrijke markt.

 

McLaren Automotive Partners

Om de ontwikkeling en productie van het gamma van innovatieve en zeer gewaardeerde sportauto’s te ondersteunen, is McLaren Automotive partnerschappen aangegaan met bedrijven die op het gebied van gespecialiseerde kennis en technologie wereldwijd toonaangevend zijn. Dit zijn onder meer Akebono, AkzoNobel, ExxonMobil, Pirelli, SAP en TAG Heuer.

 

Ontworpen voor het circuit, ontwikkeld voor de weg

De link tussen McLaren’s Formule 1-auto’s en de auto’s voor de openbare weg is het natuurlijke proces van ervaring, kennis, principes en ontwikkeling. Met vijftig jaar ervaring in de Formule 1 en twintig jaar ervaring in de productie van uitzonderlijke sportauto’s ontwerpt, ontwikkelt en produceert McLaren Automotive de technisch zeer geavanceerde, compromisloze McLaren 12C en 12C Spider en de McLaren P1TM.

 McLaren was een van de eerste autofabrikanten die in de afgelopen dertig jaar koolstofvezel (carbon) toepaste in auto’s. Sinds McLaren het carbon chassis introduceerde in de autosport – met de McLaren MP4/1 in 1981 – en vervolgens in de McLaren F1 voor de weg in 1993, heeft het uitsluitend auto’s met koolstofvezel chassis geproduceerd.

 Meer informatie over McLaren is te vinden op cars.mclaren.com.