Logo

Iedereen heeft hier kaas van gegeten!

April 2014 – Met pure en verse ingrediënten zelf je eigen mozzarella, verse kaas of boter maken met de nieuwe kaasmaakset van Boska Holland. Leuk voor kook- en kaasliefhebbers om te doen en vooral ook lekker. ‘Home made’ gemaakt, zorgt vaak tóch voor de lekkerste smaak!

Koop bij een boerderij verse rauwe melk, doe je kookschort voor, pak een pan, kom of schaal en schud die smaakmaker in je wakker. In de kaasmaaksets zitten de producten om je eigen ambachtelijke - e-nummer vrije - kaas te maken. En ehhh…. is er geen boerderij in de buurt? Je kunt natuurlijk ook melk uit de winkel gebruiken. Kies dan voor volle biologische melk uit de koeling voor een vollere smaak. Er is een mozzarella, verse kaas of boter set. Elke set heeft een recept dat uitgebreid de bereiding beschrijft. Er zitten genoeg benodigdheden in om meerdere keren jouw favoriete kaas te maken.

Verse kaas(s)maakset
Verse kaas maken? Kies voor de ‘Fresh Cheese maker set’. Kruiden uit eigen tuin, fijngesneden stukjes zongedroogde tomaat: je kunt eindeloos variëren om de lekkerste verse kaas te maken. Met een andere bereidingswijze kun je met de inhoud van deze set ook snijkaas maken. Met een beetje geduld kun je na een dag een heerlijk kaasje opsmikkelen. Adviesverkoopprijs € 19,90

La vita è bella…
… met een goed stuk mozzarella! De ‘Mozzarella maker set’ zorgt met onder meer de houten lepel, mozzarellasnijder en kaasdoek dat je met een beetje liefde en tijd het goede Italiaanse leven proeft. Verser kan jouw mozzarella niet zijn. Heerlijk in salade caprese en met een goed glas wijn. Adviesverkoopprijs € 17,90

Met je neus…
… in de boter vallen. Dat doe je als je de ‘Butter maker set’ in handen krijgt. Je kan namelijk kiezen voor drie variaties: kruiden-, bruschetta- en gezouten boter. Maar zelf alternatieven bedenken is natuurlijk ook mogelijk. Niets kant-en-klaar, maar zelf aan de slag voor een super resultaat. Adviesverkoopprijs € 14,90

Hou je zelf niet van kaas of kruidenboter? De kaasmaakset is ook leuk om als origineel cadeau te geven aan kookliefhebbers. Meer leuke cadeau-ideeën nodig of inspiratie voor een borrel, BBQ of diner? Kijk op het Facebook- of twitteraccount van Boska.

Verkrijgbaar vanaf…
De kaasmaaksets zijn medio mei verkrijgbaar in de betere kaasspeciaalzaken, kookwinkels, delicatessezaken en via de webshop van Boska: www.boska.com. Ook de website www.kaasmaaksets.nl kan vanaf die periode bezocht worden voor tips, custom made recepten, beschrijving van de inhoud van de sets, verkoopadressen etc.

Over Boska
Boska is een innovatief, authentiek familiebedrijf dat al sinds 1896 hart voor kaas heeft en daarom steeds op zoek gaat naar nieuwe Cheesewares. Vanuit deze diepgewortelde passie wil het bedrijf met het merk Boska wereldwijd mensen inspireren van kaas te genieten en de veelzijdigheid ervan laten ontdekken. Gedurende vier generaties het Boska Holland zich ontwikkeld van smederij, ijzerwarenhandel en gereedschapfabrikant tot het huidige bedrijf. Boska biedt nu het grootste assortiment hoogwaardig Cheesewares verkrijgbaar in meer dan 85 landen. De vier vestigingen worden gerund door 60 gepassioneerde mensen. Voor meer informatie, bezoek www.boska.com.


Bijlagen